kattintson a nagyításhoz

A karkötő célja:
Akit szeretünk, annak fényképét, emléktárgyát, ajándékát szívesen elhelyezzük magunk körül. Jézussal való kapcsolatunk elmélyítéséhez is sokat segít, ha egy képet, vagy rá emlékeztető tárgyakat elhelyezünk lakásunkban. Az pedig még jobb, ha magunkkal is tudjuk hordozni. Egy ilyen keresztény jelképekkel teli karkötő tehát emlékeztethet bennünket az Úr Jézusra, életére, szeretetére. Milyen jó, ha ez már a gyermekkortól kezdve megtörténhet. Ez a Jézus élete – karkötő éppen a gyermekeknek készült, hogy kedvük legyen Jézus jelképeit a hétköznapjaikban is használni. Tehát Jézus életét meséli el ez a karkötő a gyermekeknek megfelelően egyszerű módon. Így szól a "Legszebb történet":

Egyszer volt, hol nem volt, a napkeletről támadt egy csillag (csillag), amely elvezette a bölcseket (három szem) egy gyermekhez, akinek ajándékokat adtak (ezüsttel bevont szem). Amikor felnőtt, asztalos lett belőle (fa-gyöngy), valamint emberek és lelkek halásza (hal). Tizenkét tanítványa volt (12 világoskék gyöngy), és az igazság igéit hirdette (fehérezüst gyöngy).
Egyszer azonban az emberi bűn sötétsége (fekete gyöngy) keresztre feszítette őt (kereszt). Vérét ontotta (piros gyöngy), hogy megtisztítson minket (áttetsző gyöngy). Most pedig a mennyben (a Paradicsomban) van (kék gyöngy), az Atya és a Szentlélek jobbján ül (három azonos gyöngy).
Mindezt azért tette, mert mindnyájunkat szeret (szív).

Olaszországban készítették, és ott találták ezt ki. Magyarországon egyes plébániákon és kegytárgyboltokban kapható (pl. Famiglia Sacra). Nagyon szépre sikerült. Ahogy már szó volt róla, tele van jelképekkel: kiemelkedik a csillogó ezüstös kereszt, az első keresztény jelkép; majd a következő ismert keresztény jelkép a hal; vagy a szív Jézus szeretetére utalva, a csillag a megjelenésére stb.

A füzérhez jár egy kis papír, az irgalmas Jézus képével, és rajta a világ "legszebb története", melyet már idéztünk.

kattints nagyításhoz a képre

Akik már ismerik a Krisztusfüzért, azoknak azonnal feltűnik, hogy ez nagyon hasonlít hozzá, csak gyerekeknek való megoldásokkal. Igen, és lehetséges, hogy az is ihlette. Ugyanis Olaszországban is jó ideje ismerik Krisztusfüzért. A Krisztusfüzér-könyvben a 149.oldalon található egy beszámoló arról, hogy a Vatikán hivatalos újságjában, a L'Osservatore Romanóban egy szép ismertetés jelent meg az imafüzérről 2012-ben.

Egy nem elhanyagolható "használati útmutató" is van még a Jézus élete karkötőhöz, mely a kis lapocskán található:
„Ha egyszer megtanuljátok ezt a történetet, elmesélhetitek másoknak is karkötőtök segítségével.”