Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
 
Segítsünk együtt a rászorulókon!
"Nem gondoltam volna, hogy lakásomtól 1-2 kilométerre konténerekben is élnek emberek, még télen is!"
"Amikor beléptem a kapun, már összeszorult a szívem, de a házba lépve inkább sírtam volna, mikor aranyos kisgyermekeket láttam meg ilyen körülmények között"

- ilyen és hasonló tapasztalataink vannak. Ahol tudunk, segítünk. Annyit tudunk segíteni, amennyit ránk bíznak a jószívű adakozók! Ezért kérjük, hogy segítsen, hogy segíthessünk! Sok-sok családot ismerünk személyesen, körülményeiket - ezért támogasson minket!
Ha Alapítványunkon keresztül teszi, itt adománya nem fog láthatatlan célokra fordítódni - mivel alapító okiratunk előírja, hogy senki nem vesz fel juttatást a közreműködésért (lásd itt...) és ez igen ritka az alapítványok között - ezért támogatsson minket!
Ha Alapítványunkon keresztül segíti a rászorulókat, két év alatt elérhetjük, hogy még több ember segítsen szívesen - mivel két év után megfelelő anyagi segítség-továbbítás után közhasznúvá válhatunk, és jelentős adókedvezményt is tudunk majd adni, ami miatt még többen segíthetnek szívesen!
csak összefogással lehet igazi eredmény
"Túl sok helyen kellene segíteni, de nincs már miből!" - de nem akarjuk elveszteni a reményt! Bízunk az emberekben, ha eljuttatjuk céljainkat minél több emberhez, hisszük, hogy vannak még többen, akikkel össze lehet fogni! Mivel hathatós segítséget csak összefogással tudunk elérni!
Fogjunk össze minél többen a jó célokért! - ezt reméljük azoktól, akikhez eljut a hangunk.
Fogjunk össze a különböző egyházi közösségek, hogy együtt tudjunk jobban segíteni! - a helyi egyházi közösségek tudnak összefogni a kétkezi segítségben, és településünkön jó úton haladunk efelé! Alapítványunk egyik fő szándéka éppen az ökumenikus keresztény összefogásokat célozza meg.
gondoltad volna?
Ki felemeli a szegényt, gazdagítja magát.
Első nekifutásra azt hisszük, hogy csak a rászorulóknak van szüksége arra, hogy akik tehetik, segítsenek. Valójában azonban ugyanilyen szüksége van a segítséget nyújtó ember lelkének arra, hogy törődjön másokkal is. Ekkor gazdagodik igazán és nemesedik az ember lelke. Ezzel szemben az önző ember lelke nyomorban van és a boldogtalanság zsákutcájában közlekedik. Jézus ezért várja el a keresztényektől,  hogy segítsenek: saját maguk miatt is, és persze a rászorulók miatt is.
De még egy érdekes törvényszerűség: mivel minden ember lelkének  szüksége van arra, hogy segítsen másokon, ezért még a rászorulóknak is segíteniük kell a másik rászorulón!
 
Amiket már tenni tudunk...
Karitász-garázs
A város központjánál, a piac szélén (Eötvös u. 15.) minden hónap 1. és 3. csütörtökén várjuk azokat, akiket segíthetünk egy ruhadarabbal vagy jó szóval. És várjuk a felajánlásokat is természetesen hozzá. Reméljük, hogy össze tudunk fogni a jövőben más keresztény felekezetekkel is, hogy még jobban segíthessünk!
Karolj fel egy családot!
dr. Beer Miklós váci püspök hirdette ezt meg. Ennek lényege, hogy a nehéz helyzetbe került családok megsegítésére fogjon össze 3-4 család. De mindenki figyeljen oda a környezetében nehéz helyzetbe került emberekre és segítsék egymást lehetőségeikhez mérten anyagiakban, vagy más módon.
Vagy megtehetjük ezt együtt is: havonta egy rendszeres kis összeget összegyűjtünk, és segítünk a Karitászon keresztül egy-egy családon.
Élelmiszer-gyűjtés
Évente egyszer az Élelmiszerbank segíségével gyűjtünk tartós élelmiszereket a Tesco-nál, és évente több mint 200 családnak tudunk szép segítséget nyújtani.
Ezen kívül máskor is vannak kisebb akcióink és továbbítjuk a rászorultaknak az adományokat.
Segítsen adományával céljaink megvalósításában!
Ha  egyik-másik célunkat kívánja segíteni, akkor kérjük, jelölje meg, hogy melyiket!
nélkülözők
megsegítése
enyhíthetünk mások gondjain... tovább...
 
lelki támasz
nyújtása
túl sok a lelki probléma... tovább...
 
kétezer éves
értékek támogatása
zsákutcába terelik az embereket... tovább...
 
lelki és szellemi táplálék terjesztése
menjünk együtt a fény felé... tovább...